Login | Register
My pages Projects Community openCollabNet

Discussions > dev > Re: Corrupted Repo From Deleting Directory

Project highlights: :. Download .: :. Support .: :. FAQ .: :. Translations .: :. Donate .: :. Report Bug .:

tortoisesvn
Discussion topic

Back to topic list

Re: Corrupted Repo From Deleting Directory

Author Stefan Hett <stefan at egosoft dot com>
Full name Stefan Hett <stefan at egosoft dot com>
Date 2016-12-04 22:24:49 PST
Message Hi Shira,
On 12/2/2016 9:24 PM, Shira Hammann wrote:
> I'm hoping folks may have some guidance on how to stop my repo from getting corrupted by folder deletes.
>
> Since I started using tortoisesvn 3 months ago, my repo has twice been corrupted so that I had to delete it and check out the code from scratch. Both times, this has occurred when I attempted to delete a directory in the repo.
>
> The first time, I just physically deleted the directory using FileExplorer. One of my colleagues says he does this all the time and it works fine with the same versions of svn and tortoisesvn that I'm using. I no longer remember all the details of the errors I got, but I know that my repo ended up corrupted and Clean up didn't work and I ended up having to get the repo again.
>
> This time, I right clicked the directory, and chose TortoiseSVN -> Delete. Just prior to doing that, I had gone to the SVN Commit page from my project root, and it looked fine. However, after deleting a directory a couple of levels down, the SVN Commit page no longer found any pending changes. That was true whether I tried from the root or from a subdirectory that didn't contain the deleted directory. I then tried to do a Clean up, again trying from both of the same locations, and it failed saying "Cleanup failed to process the following path:", then the path of the directory I'm trying to clean, then "Can't open directory", then the path of the directory I had deleted, then "Access is denied."
>
> At this point I have no idea how to fix the issue, so I'm getting a brand new copy of the repo. However, this is a frustrating thing to have happen every time I need to delete a directory and I'm hoping folks may have run into the same and be able to suggest a better option.
>
> Many thanks!
>
Did that happen with the latest TSVN version (1.9.5)? There was a known
issue in TSVN <= 1.9.4 (to be precise: in SQLite these versions were
built with) which could have corrupted the working copy in certain
race-condition cases.

The issue with running into an "Access is denied" situation after having
deleted a directory sounds like something is still holding a handle to
that directory so it's about to be removed but not fully removed yet. In
some cases I ran into this it was caused by my virus scanner (excluding
the working directory from the virus scanner helped), in others it
looked like the TSVN cache kept that directory locked somehow (aka:
terminating the TSVN cache process made the directory disappear properly
from the explorer). In principle it can be any kind of 3rd-party tool
interfering with the deletion. Other possibilities would be HDD issues
or permission problems. A reboot of your machine should have solved it
however (unless it's a HDD problem).

--
Regards,
Stefan Hett

« Previous message in topic | 2 of 2 | Next message in topic »

Messages

Show all messages in topic

Corrupted Repo From Deleting Directory shaaa Shira Hammann 2016-12-02 12:24:58 PST
     Re: Corrupted Repo From Deleting Directory Stefan Hett <stefan at egosoft dot com> Stefan Hett <stefan at egosoft dot com> 2016-12-04 22:24:49 PST
Messages per page: